pošírované vejce

[23.09.2024]
Jak udělat pošírované vejce tak, aby se vám pokaždý povedlo? Easy - stačí vám hrnec s vodou, ocet, síto, lžíce, naběračka a čerstvé vajíčko.

Samozřejmě jde vejce připravit bez síta i naběračky, ale pokud s pošírovanými vejci stále bojujete, zkuste tyhle triky, pomůžou vám vyřešit všechny trable. Nezapomeňte, že voda v hrnci musí být pod bodem varu, aby se vše povedlo, jak má.

Celý postup najdete ve videu, tak si uložte a napište mi, jaký máte trik vy na perfektní zastřené vejce. Dobrou chuť!
 
https://www.facebook.com/reel/539516198468229

do vody přidat dostatek octa (tak aby v tý vodě byl cítit)
voda pod bodem varu
vejce rozklepnout do síta aby vytekla tekutá část bílku a ta pevnější zůstane
naběračku je možné (i když to není nezbytně nutné) vytřít olejem
ze síta přesunout vejce do naběračky a vložit do horké vody
jakmile se bílek zatahne tak vyklopit z naběračky do vody a lžící udržovat v pohybu
vejce pošírovat 3 minuty (dělám odhadem)
po vyndání nechat osušit na papírové utěrce
osolit, opepřit a hotovo






přidat komentář