Pusinky
[06.12.2024]
A - Ořechové pusinky z vaječných bílků
Ingredience:
3 bílky
180 g moučkového cukru
150–180 g mletých ořechů mandle, lískové ořechy nebo vlašské ořechy
Postup:
1) Ušlehejte z bílků měkký, řídký sníh.
2) Misku se sněhem umístěte nad vodní lázeň. Dbejte na to, aby voda byla těsně pod bodem varu.
3) Postupně zašlehávejte cukr do sněhu nad párou.
4) Po 3-5 minutách šlehání odstavte směs a nechte ji vychladnout, občas ji ještě prošlehejte.
5) Do zchladlé sněhové hmoty jemně zašlehejte mleté ořechy.
6) Předehřejte troubu na 140 stupňů a plechy vyložte pečicím papírem.
7) Těsto vložte do sáčku se zdobící trubičkou a pusinky nastříkejte na plech.
8) Pečte 15-20 minut dokud nejsou narůžovělé.
9) Nechte zchladnout.