Pajfálský knedlík

[07.02.2025]
■ 8 starších housek
■ 80 g slaniny na kostky
■ 150 g másla
■ 5 vajec
■ 200 ml mléka
■ 50 g hladkolisté petržele (nepoužívám)
■ 100 g strouhanky
■ kůra ze dvou citronů (dávám citronovou šťávu)
■ sůl, pepř
■ muškátový oříšek

Housky nakrájíme na kostičky a na troše másla opečeme v troubě dozlatova. Slaninu vypražíme na pánvi. Necháme vychladnout a pak promícháme s vejci, houskou, mlékem a zbytkem rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi vytvoříme šišku nebo kulaté knedlíky a zabalíme do ubrousku. Vaříme v páře nebo ve vodě asi 20 minut.

Strouhanku orestujeme na pánvi, ochutíme solí, citronovou kůrou a nasekanou petrželí a v této směsi knedlík po uvaření obalíme.

úprava: místo citronové kůry mi přijde lepší pokapat strouhanku citronovou šťávou a nedávat tam petržel








přidat komentář