Tiramisu
[28.09.2013]
2 PL Rozpustné kávy (třeba Nescafe classic)
Amareto
500g maskarpone
500ml šlehačky
120g cukru
V horké vodě (250ml) rozpust kávu a nechat vychladnout (neochutnávat, je to hořký jako prase :).
Vyšleháme šlehačku, Nozmícháme maskarpone s cukem a vmícháme šlehačku.
Rozpůlit dort a spodek vložit do formy. Pokapat dostatečně nejdřív amaretem a pak kávou aby bylo líp vidět kde už je korpus politý, na kávě je amareto vidět hůř. Dort je dost sladký na to aby přebyl silně hořkou chuť kávy i když jí použijeme na zalití hodně.
Na korpus dát polovinu krému, přiklopit vrchní část korpusu odkrojenou stranou nahoru, pokapat amaretem a kávou a potřít zbytkem krému.
Posypat kakaem na vaření přes síto a nechat přes noc v lednici.