Balzamikový kaviár
[03.03.2016]
sklednička olivového oleje
150ml balzamikový ocet
1 sáček (2g) agaru
1/ Skleničku olivového oleje dejte vychladit do mrazáku po dobu 30 minut.
2/ V hrnci smíchejte balzamikový ocet (150 ml) a 1 sáček (2 g) agar-agaru . Míchejte a pomalu přiveďte k varu.
3/ Naplňte pipetu nebo kuchyňskou stříkačku balzamikovou směsí.
4/ Balzamikovou směs postupně kapejte do skleničky s vychlazeným olejem.
5/ Balzamikové perly míchejte, nabírejte pomocí děrované lžíce a propláchněte v misce vody. Servírujte dle potřeb.
http://molecule-r.cz/recipes/52-perly-z-balzamikoveho-octa-cs.html
http://molecule-r.cz/recipes/10-molekularni-gastronomie